Prémiové olivové oleje dovedou vykouzlit skutečně rozmanité menu

13.03.2022

Nenakupujte je v supermarketech, tady totiž ani nejsou k mání! Olivové oleje s přídomkem extra panenský, které jsou pečlivě filtrované a lisované s láskou zkušeného farmáře, opravdu nebudou v regálech velkoobchodníků. Zkuste nastoupit jinou cestu a začněte ochutnávat lžičku po lžičce. Možná budete překvapeni rozdílem v chuti, který jste zprvu asi ani nečekali. A další kroky ve světě oliv se stanou podobně zajímavými. Jen si udělat trochu času na ochutnávku, protože podobně jako u vína, tohle nelze uspěchat. Lepší zažívání už po pár ranních doušcích, toť vlastně jen pouhý začátek!

Španělsko, Itálie, ale také Chorvatsko

 

Odkud vlastně pocházejí, kde je jejich krajina původu? Prémiové olivové oleje mají svůj základ v zelených hájích na Istrii nebo v Andalusii, ale také na jihu Itálie. Patří jim celý středomořský region, jsou v těchto kuchyních naprostou jedničkou. Když jim dáte příležitost, uvidíte sami, proč tomu tak vlastně je. Příjemná vůně i chuť, navíc možnost vybrat si mezi španělskou, chorvatskou, řeckou nebo italskou první ligou. Bonusem navíc jsou pak polyfenoly, látky, o kterých slyšíme z médií snad dnes a denně. Co si pod tímto termínem vlastně představit? Přínos pro zdraví a lehce nahořklou chuť. Tou se ale určitě nenechte odradit! Naopak, jak jistě víte z jiných zákoutí každodenního jídelníčku, co je alespoň trochu hořké, to by mělo být i zdravé.

Stačí vám jen pár kapek každý den

 

Užívat ho jako ranní medicínu na lžičce? Proč ne, je to přírodní zdroj mnoha ceněných látek, a to bez špetky přidané chemie. Vysoce polyfenolický olej lze skvěle využít v kuchyni, dařit se mu bude ve společnosti steaků, ale i zeleninových salátů. Prevence před infarktem a srdečními onemocněními aneb antioxidanty v celé své kráse. Můžete se dočkat také nižšího krevního cukru, stačí najít nerafinovanou variantu olivové dobroty. Je to vlastně na první pohled docela jednoduché, že? Jste to, co jíte, stačí pouze upravit stravovací návyky a nejlépe začít ještě dnes!

 

 

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace