Příroda v Chorvatsku Vás nadchne

10.07.2013

Vydáte-li se do Chorvatska, nemusíte nutně trávit celé dny jen na pláži. Můžete například objevovat chorvatskou přírodu v její plné kráse. Za návštěvu stojí arboreta v Trstenu u Dubrovníku a Opeci u Vinice. Chorvatsko se pyšní množstvím historických parků, chráněných krajinných oblastí a takřka zeleným nekonečnem. Věděli jste třeba, že v Chorvatsku najdete 4.300 rostlinných i živočišných druhů?

Azurově modrý Jadran

Pokud nedáte dopustit na hrátky v moři, nebojte se objevovat okolí. Na chorvatských ostrovech se skrývají skutečné skvost. Dokázali byste objevit ostrov v Chorvatsku, na němž se nachází jeden z posledních biotopů supa bělohlavého v Evropě? A to není ani zdaleka všechno, co Chorvatsko nabízí. Milovníci delfínů si mohou jednoho z nich osvojit a vydat se s ním na moře.

Chorvatská krajina je úchvatná a hravě si podmaní kohokoliv z nás. Na tak malém prostoru, jakým Chorvatsko bezpochyby je, se nachází osm národních parků, překrásné moře a široká škála rostlin i živočichů. Ostatně, pojedete-li letos na dovolenou na Jadran, můžete se o tom všem přesvědčit na vlastní oči.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace