Hoi An – neznámé srdce Asie

22.08.2013

Město Hoi An je leží asi v polovině nezvykle dlouhého vietnamského pobřeží a má čest být jednou ze sedmi vietnamských lokalit umístěných na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Je známé především díky vyjímečně dochované architektuře v koloniálním stylu, slučující čínské, japonské a portugalské prvky. Po staletí bylo toto město, známé také pod názvem Faifo, významným námořním přístavem a jedním z důležitých obchodních center jihovýchodní Asie. Právem jej japonští námořníci v 18 století považovali za srdce Asie.

Město bylo přístavem důležitým ze strategického hlediska již v 15. století. Oficiálně však bylo založeno později, až v roce 1595 z důvodu rostoucího zájmu o mezinárodní obchodní styky ze strany poslední vládnoucí vietnamské císařské dynastie Nguyen, která vládla Jížnímu Vietnamu v letech 1558-1777. V tomto období evropské mocnosti již začaly objevovat vzdálené oblasti světa a obchodovat s nimi v dosud nevídaném měřítku. Nemohly odolat hlavně Dálnému Východu.  Město v době kontaktů se Západem rychle rostlo a brzy se tak stalo nejbohatším a nejrušnějším přístavem v celém regionu. Svědectví dávné prosperity je ve městě dosud patrné.  

V současné době se město pomalu stává cílem návštěvníků z celého světa. Jedinečná koloniální architektura a úzké klikaté uličky se od 16. století vůbec nezměnily a je proto jednoduché představit si v průběhu večerní procházky ulicemi toto místo před 200 lety. Kavárny, restaurace a obchůdky najdete na každém kroku a všechny nabízejí výtečná jídla, osvěžující nápoje i tradiční řemeslné výrobky jako za dávných dob.

Vydejte se do Hoi An a vyberte si některý z hotelů v nabídce Agoda: http://www.agoda.com/cs-cz/city/hoi-an-vn.html

Doporučujeme také naší nabídku ubytování v Hanoji: http://www.agoda.com/cs-cz/city/hanoi-vn.html nebo v Ho Či Minově městě: http://www.agoda.com/cs-cz/city/ho-chi-minh-city-vn.html

O Společnosti  Agoda Company Pte Ltd:

Agoda Company Pte Ltd (Agoda.com) je významným subjektem působícím v oblasti cestovního ruchu poskytujícím on-line hotelové rezervační služby za nejnižší možné ceny. Agoda.com je součástí Priceline.com (Nasdaq:PCLN). V nabídce společnosti Agoda.com se v tuto chvíli nachází více než 250 000 hotelů po celém světě.  Mezinárodní tým Agody čítající na celém světě více než 1200 profesionálů poskytuje provotřídní rezervační službu, která pro zajištění nejvýhodnějších nabídek ubytování pro běžné cestovatele i business klienty jedinečným způsobem spojuje lokální znalosti a kontakty. Navíc zákazníci Agoda.com můžou sbírat věrnostní odměny Bonusy Agoda a použít je při dalších rezervacích. Na rozdíl od jiných programů, omezujících využití bodů na jeden řetězec, program Bonusy Agoda umožňuje využití shromážděných bodů v tísících hotelů po celém světě v každou dobu. Agoda.com je členem turistické asociace Pacific Asia Travel Association (PATA), je proto jejím cílem propagovat turistiku díky snížení nákladů spojených s ubytováním a tím spřístupnění cestování pro větší množství lidí.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace