Ostrov Murter

20.09.2013

Ostrov Murter (18m2), je největší v šibenické ostrovní skupině, která je součástí severo-dalmatských ostrovů, a 29 km severozápadně od Šibeniku. S pevninou je spojen zvedacím mostem (dlouhým 37m) u obce Tisno.Turistickými středisky ostorva jsou Murter, Betina, Tisno a Jezera.

Město Murter má městskou pláž v zátoce Hramina kde se nachází i jachtařský přístav "Marina Hramina". Nejpěknější pláž leží v písečné zátoce Slanica, na západním břehu ostrova.

Jezera je obec ve stejnojmenné zátoce na jihovýchodním pobřeží ostrova, zaměřena převážně na zemědělství. Upravena oblázková pláž je v zátoce Lovišća, a má částečný stín. Pěkné koupání je v zátoce Jezera, a pak na dalších místech směrem na Tisno nebo k jihovýchodu. Tisno je obec na východním pobřeží ostrova Murter, a rozkládá se jak na ostrovní straně, tak i na přilehlém pobřeží pevniny. Leží na komunikaci která spojuje Jadranskou magistrálu s ostrovem Murter. Tisno je mekka milovníků elektronické taneční hudby -"Garden Festival" se šest let konal v Petrčane (severně od Zadaru), ale v roce 2012 se přestěhoval do Tisno.
Betina je vesnice na severovýchodní straně ostrova, nachází se 6 km od letoviska Tisno. Betina má městskou pláž v zátoce Zdrače (písek a oblázky). V zátoce Zdrače je marina Betina, v sousední obci Murter je další marina - Hramina.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace