Hliníkové lešení – bezpečný pomocník pro výškové práce

02.11.2013

Dříve si lidé vyráběli lešení z bambusových tyčí a poté následovalo dřevo. V dnešní moderní době však využíváme především hliník. A abychom si práci co nejvíce usnadnili, mělo by být hliníkové lešení pojízdné. Uvidíte sami, jak mobilitu konstrukce oceníte.

Věděli jste, že maximální povolená pracovní výška pro pojízdné hliníkové lešení je 14,30 m? Tuto míru nesmít překročit! Proto si při nákupu a především při práci dejte pozor, jaké výšky Vaše lešení i společně s nástavnými doplňky dosahuje. Jinak však najdete nejrůznější pracovní výšky, mezi kterými si lehce vyberete. Záleží na druhu Vaší práce. Například u německé společnosti Krause s dlouholetou tradicí, najdete hliníkové lešení až do výšky 7 m.

To co jistě oceníte je i bezpečné a komfortní zpracování. Především rychlá a snadná montáž je to, co ocení každý pracovník. Dále bychom měli myslet také na bezpečnost, proto by příčky a především pak podlážky měly být protiskluzové a také vodovzdorné. Pro zvýšení bezpečnosti doporučujeme také použití opěrných výložných ramen neboli stabilizátorů.

Pokud je Vámi vybrané lešení mobilní, samozřejmostí jsou masivní a brzděná kolečka. Dále bychom neměli zapomenout na maximální váhu zatížení. Nikdy pojízdné lešení nevystavujte většímu zatížení, než je dovoleno! 

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace