Chorvatsko: ráj nejen pro milovníky potápění

05.03.2013

Věděli jste, že Chorvatsko nabízí úžasné podmínky pro potápění? Pokud toužíte poznat podmořský svět v některé z potápěčských lokalit v Chorvatsku, jistě oceníte naše tipy na nejpřitažlivější a nejkrásnější jadranské lokality, jenž potápěčům doporučují i chorvatské orgány.

Na prvních místech v pomyslném žebříčku stojí potápěčská lokalita v oblasti Istrie. Jihozápadně od Rovinje, což je turisticky oblíbené město a přístav, se nachází velice zachovalý vrak osobní linkové lodi s názvem Baron Gautsch. Tento vrak leží v hloubce 28 až 42 metrů. Uvnitř je zachovalý a potápěči do něj mají volný přístup. Tato lokalita je vhodná pouze pro velmi pokročilé potápěče.

Potápění v jižní Dalmácii

Nádherná místa k potápění najdete také v jižní Dalmácii. Poloostrov Pelješac nabízí k podmořské prohlídce vrak německého torpédového člunu S 57. Vrak je ve výjimečně zachovalém stavu včetně funkční výzbroje, a proto do něj není umožněn přístup. Nachází se v hloubce 25 až 39 metrů a k potápění musíte mít zvláštní povolení.

Zajímavé místo k potápění nabízí také Dubrovník, kde se nachází velmi zachovalý vrak italské obchodní lodi Taranto. Tento vrak je v hloubce 23 až 55 metrů a potápění je určeno pouze pro pokročilé potápěče.

Podmořská stěna plná života

Fascinuje-li Vás život pod mořskou hladinou, navštivte útesy pod obcí Lubenice na západním pobřeží ostrova Cresu. Pod vodou zde můžete obdivovat nádhernou podmořskou stěnu plnou života a barev. Mimořádně bohatou a pestrou faunu a floru najdete také na skalních stěnách na mysu Osor (Rt Osor) severozápadně od městečka Osoru na ostrově Lošinj.

Dovolená v Chorvatsku nabízí celou řadu možností. Pokud Vás zaujala některá z potápěčských lokalit, chcete se dozvědět o dalších z nich či Vás zajímají jiné informace o Chorvatsku, připojte se k nám na Facebook a odebírejte od nás aktuální novinky. Své fanoušky informujete rovněž o probíhajících akcích a slevách.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace