Program Work and Travel - práce a cestování v USA během léta

19.12.2013

Již v zimném období je nutné, aby student myslet na to, co bude dělat během léta. Určitě má teď v zimě hodně starostí se studiem (zápočty a zkoušky). Kdyby ale úplně zapomněl na plány během prázdnin, může zmeškat hodně příležitostí. Hodně studentů chce přes prázdniny pracovat a cestovat v zahraničí. V Evropě je mnoho zemí, kde se dá sezónně pracovat.

Velmi zajímavou možností je pracovat a cestovat v USA. Když byl v minulosti dolar v mnohém lepším kurzu, dalo se přinést i nějaké peníze domu. I dnes se někdy dá dosáhnout výdělek(náklady se vám vrátí a něco vám zůstane), ale musíte najít dobře placenou práci nebo dobře placené práce. Výhodou práce v USA je že můžete žádat o vrácení daně.Zkušenosti, zlepšení v cizím jazyce a hlavně zážitky z cestování to je nejlepší devíza léta stráveném v Spojených státech amerických.

Když se vám zalíbil program Work and Travel(W&T) je nejlepší si co nejdřív vybrat vhodnou agenturu. Zkuste navštívit více agentur a až pak si jednu vybrat podle podmínek a referencí. Agentura vám často může pomoct najít zaměstnavatele, případně i zprostředkovat zaměstnavatele za poplatek. V USA můžete potkat i hodně Slováků, protože mají téměř stejné podmínky pro (W&T) i pro vrátenie dane.

Když už najisto jedete do USA a máte letenky je potřeba překonatještě jednu překážku a to školu. Pokud byste nestíhali zkoušky a mněli za úkol i napsat seminární práci. Je možné si zakoupit podklady a ulehčit si školu a mít dostatek času na zkoušky.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace