Komíny v dřevostavbách

15.04.2014

Komín UNI PLUSInvestice do kvalitního komínu je investicí pro několik generací do budoucna. V ceně výstavby rodinného domu na klíč dodává firma Spirax s.r.o. komínové těleso i externí (venkovní) přítah vzduchu pro krbová kamna nebo krb.


Pro nízkoenergetické dřevostavby jsou firmou Spirax dodávány komíny do novostaveb od renomovaného výrobce na Českém trhu firmou Schiedel, aby byla zaručena jak dlouhodobá životnost, tak i bezpečnost v provozu.


Kvalitu těchto výrobků zaručuje a ovlivňuje především vložka komínu. U běžných komínů se lety bohužel zvyšuje riziko tak zvaného vyhoření a je možnost vznícení dehtu, který se usazuje na stěnách komínové vložky. Sanace a oprava poškozeného komínu je pak finančně celkem náročnou záležitostí. Proto investice do kvalitního komínu se opravdu vyplatí.


Komíny v dřevostavbách s vložkou z kvalitní keramiky a představují to nejbezpečnější a nejkomfortnější řešení na trhu. Právě proto firma Spirax do dřevostaveb dodává výhradně od firmy Schiedel. Tato komínová tělesa jsou vyráběna s vložkou z kvalitní keramiky a představují nejbezpečnější řešení na trhu.


Nejúspěšnější komín Schiedel posledních let Uni Plus, kdy je výrobcem poskytována nadstandardní záruka 30 let. Komín ideálně vhodný do nízkoenergetických dřevostaveb. Tento komín je odolný vůči vlhkosti, odolný při vyhoření sazí.


Dalším komínovým tělesem využitým při výstavbách dřevostaveb firmou Spirax je Schiedel Kerastar. Fasádní nerezový komín‎, který se řadí stejně jako Uni Plus ke kvalitním komínům s třívrstvým systém s tenkostěnnou keramickou vnitřní vložkou, tepelnou izolací a vnějším opláštění z nerezu. Je odolný vůči vlhkosti i při vyhoření.


Použitelný pro všechny druhy paliva, atraktivní vzhled, použitelnost do venkovní ale i vnitřní dispozice dřevostavby jako například u projektu Ametyst 078, 052 nebo 079. Nepotřebuje pro svou lehkost základ. Celková hmotnost komínového tělesa se pohybuje mezi 20 – 30kg díky lehkému vícevrstvému systému. Záruka je 30 let.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace