Ako sa správne starať o poľnohospodárske stroje

06.08.2015

Tým že sa poľnohospodárske stroje používajú v rôznom prostredí, s rôznymi pôdnymi typmi a tým pádom aj rôznou záťažou, je ich životnosť skúšaná viacerými skúškami. Preto je potrebné sa o poľnohospodárske stroje správne starať a poskytovať im pravidelnú údržbu.

Prvým krokom sú kvalitné motorové filtre, ktoré pohlcujú prašnosť a tým zlepšujú celkový výkon, výdrž aj životnosť motora. Pri niektorých využitiach stroja sa oplatí si zadovážiť aj ochranné prvky na rôzne časti stroja, ktoré zabraňujú prípadnému mechanickému poškodeniu a znižujú celkové opotrebenie stroja.

Druhým krokom je pravidelný servis. Výmena oleja a kontrola celkového stavu stroja je potrebná nielen k správnej údržbe, ale aj kvôli predchádzaniu kritickému poškodeniu. Pri kontrole sa totiž veľa ráz objavia malé nedostatky, ktoré ale môžu viesť k vážnejším poškodeniam celého stroja.

Pri nevyhnutnej oprave je dobré si zadovážiť kvalitné náhradné diely, pri tých menej kvalitných sa môže stať, že sa opotrebujú skôr, alebo svoju funkciu nebudú plniť dostatočne, prípadne vôbec. Môžu ušetriť čas a zdroje prvotne, ale dlhodobo sa pravidelnou výmenou a časovou záťažou nielen predražia, ale môžu ovplyvniť iné časti stroja a tým znížiť jeho životnosť.

Pri častom vybití batérie, alebo pri dlhodobej nepretržitej potrebe elektrickej energie porozmýšľajte nad kúpou elektrocentrály. Elektrocentrála zabezpečí stály prístup k elektrickej energii a tým aj životnosti batérie a úspore času. 

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace