E-liquid – kapalina, která naplní vaši elektrickou cigaretu

26.03.2013

V případě elektronické cigarety se jedná o mnohem zdravotně a finančně přijatelnější variantu, než jsou klasické tabákové výrobky. Elektronická cigareta je vždy složena z několika částí, jedná se o patronu, o atomizér a o baterii. Prvně zmiňovaná část, patrona, bývá vyplněna kapalinou, která se označuje jako e-liquid. Tato tekutina e-liquid je utvořena ze směsi několika látek. Jedná se například o aromatické látky, díky kterým během používání elektronické cigarety cítíte různé příchutě, například tabákové. Nikotin je samozřejmě další látkou, která je v této tekutině e-liquid obsažena. Množství nikotinu v náplni se však různí. Druhou zmiňovanou částí, která tvoří toto zařízení, je atomizér. Atomizér je vlastně jádrem celé e-cigarety. Atomizér představuje kovové tělísko malých rozměrů, které se umisťuje do středu elektronické cigarety, mezi baterii a patronu. Při potažení z elektronické cigarety vychází kouř, a ten vytváří právě atomizér. Poslední částí elektronické cigarety je baterie, ta má životnost většinou kolem tři sta dobití.

Kuřáci, kteří přejdou z klasických tabákových výrobků k elektronické cigaretě, pocítí určitě mnoho výhod, které jim toto zařízení přinese. Používání elektronické cigarety bude mít bezesporu kladné účinky pro vaše zdraví. E-cigarety totiž neobsahují to velké množství škodlivých látek, jako například dehet, které jsou součástí klasických tabákových výrobků. S elektronickou cigaretou budete navíc moct kořit i na místech, kde jste dříve nemohli. Navíc elektronická cigareta se vám finančně vyplatí více, než kouření klasických cigaret.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace