Lyžování Kaprun a Zell am See

15.01.2019

V rozsáhlé lyžařské oblasti Kaprun a Zell am See si určitě přijdou na své profesionálové i začínající jedinci. A nezáleží na tom, zda na lyžích, nebo na snowboardu. Vrcholy Schmittenhöhe a Kitzsteinhorn zaručují dokonalých lyžařské radovánky. Ty si může každý návštěvník oblasti Zell am See / Kaprun vychutnávat na spoustě různých sjezdových tratí. K tomu všemu uprostřed okouzlující a bílé horské krajiny. Maiskogel se Schmittenhöhe garantují tu nejkvalitnější rodinnou zábavu na lyžích.

Lyžařská sezóna startuje v Zell am See a Kaprunu brzy na podzim. A obvykle trvá až do začátku léta. Je příjemné, že jezdci na lyžích i snowboardu mohou v hlubokém sněhu sjezdovek na ledovci Kitzsteinhorn kroužit obloučky po dlouhých 10 měsíců.

Kromě vrcholů Schmittenhöhe se 77 kilometry a Kitzsteinhorn se 41 km sjezdovek, garantuje vynikající lyžařské zážitky na dvou desítkách km sjezdovek i vrchol Maiskogel. Ten je vhodný k lyžování celých rodin s dětmi. Skiareály Kitzsteinhorn a Schmittenhöhe nabízí strmé svahy a mimořádné sjezdy. Kvalitní lyžařské terény si bezpochyby oblíbí všichni sjezdaři. Není ale třeba se obávat. V nabídce je také spousta dalších terénů s nejrůznějšími stupni obtížnosti. Lyžování a snowboarding v oblasti Zell am See / Kaprun nabízejí celkem 3 vrcholy. Ty nabývají mnoha podob a umožňují lyžování na celkem 138 kilometry sjezdových tratí.

Střediska Zell am See a Kaprun si oblíbily též mladé rodiny. Zejména na Schmittenhöhe a Maiskogelu jsou malí návštěvníci na prvním místě. Na své si nedaleko Zellského jezera přijdou i ti, kteří vyhledávají dobrodružství. Nezáleží na tom, zda freeride nebo freestyle. Ledovec Kitzsteinhorn zaručuje freeride sjezdovky, čerstvý sníh a velkorysé funparky. V nich se budou bavit všichni bez ohledu na lyžařské znalosti a dovednosti. Všem, kdo má rád lyžařské túry, nabízí Maiskogel jedinečnou lahůdku. Pravidelně ve středu večer je tu pořádána noční lyžařská výprava. Lyžařský autobus navíc přepraví lyžující z jednoho skiareálu do druhého s platným skipasem bezplatně.

Které jsou nejčastější důvody, co udávají turisté z Čech a Moravy pro cestu na lyžování právě do oblasti Kaprun - Zell am See? Malebný vrchol Schmittenhöhe hned u Zell am See, romantická promenáda po březích jezera Zeller See a jediný ledovec ve spolkové zemi Salcbursko Kitzsteinhorn. Příroda je v okolí rakouského Zeller See skutečně rozmanitá. A co více chtít ke strávení nezapomenutelné zimní dovolené na horách? Zdejší ledovec nabízí dechberoucí výhled na blízké vrcholy Alp. Prvotřídní sníh tu leží od časného podzimu až do začátku léta.

Prvořadým důvodem je určitě fakt, že oblast je jako stvořená ke vzrušující jízdě na lyžích, snowboardování nebo běžkaření. Spoustu zábavy tu zažijí profesionálové i začínající lyžaři. Vrchol Schmittenhöhe a ledovec Kitzsteinhorn nabízejí rozmanité sjezdovky v srdci zasněžené krajiny. Jsou tady k nalezení jak prudké svahy pro zdatné lyžaře, tak i mírnější sjezdovky pro začátečníky. Schmittenhöhe a naopak Maiskogel zaručují kvalitní zábavu pro celou rodinu.

Ti z návštěvníků, co preferují lyžařské túry, se mohou vypravit na již zmiňovaný Maiskogel, anebo popadnout sněžnice a vydat se na výlet. Slunce svítí, krajina září a každý si tu bude připadat, jako by měl všechen čas světa. Vyrazit je možné i bez sněžnic. Pochopitelně záleží na množství sněhu a vybrané turistické trase. Mnoho známých cest, které v létě křižují krajinu, se v zimě obtížně hledá.

V regionu Kaprun / Zell am See ovšem nečekají na turisty pouze zimní aktivity. Stoupající oblibě se těši místní kuchyně a pochopitelně též aprés - ski. Vrchol Schmittenhöhe je středobodem zdejší zábavy po lyžování. Řada chat v oblasti zaujme vynikající gastronomií. K tradičním pokrmům se řadí trhanec, vídeňský řízek či sýrové noky. Vysoko na ledovci Kitzsteinhorn leží Ice Camp. Jde o působivý areál se spoustou iglú a zábavných programů. Návštěvníky láká i zařízení Gipfel Welt 3000, nejvyšší vyhlídková plošina v Salcbursku.

V případě dovolené rodičů s dětmi v Rakousku nesmí scházet jízda na sáňkách. V blízkosti Kaprunu a Zell am See je velký výběr fantastických sáňkařských tratí. Ty bezpochyby nadchnou děti i jejich rodiče. Sáňkování je možné si vychutnat na Alpské dráze na Maiskogelu či na Maisiflitzeru. K dispozici je také zábavní park pro celou rodinu Kaprun. Nechte se vyvézt nahoru na kopec a pak už si pouze vychutnávejte sjezd jak na horské dráze.

Po lyžování a fyzické aktivitě potřebuje odpočinek tělo i duše. Sauny, masáže a koupele čekají v komplexu Tauren Spa Kaprun. 11 bazénů, deset saun, parní lázně a další procedury čekají jen na vás. Zell am See Leisure Centre má krytý bazén, zahrnuje krásnou saunu a v nabídce je řada relaxačních procedur.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace