Lyžařské středisko Aprica

17.01.2019

Aprica má v nabídce spoustu možností k prožití dokonalé zimní dovolené. Je možné tu využít 3 vzájemně napojené lyžařské areály. Jde o Palabione, Magnoltu a Baradello. Ve středisku Aprica se jezdí po severně orientovaných sjezdovkách nad městečkem. Z toho důvodu tu sníh vydrží po celou zimu až do jara.

Ti nejmenší lyžaři mají v Aprice k dispozici oddělené cvičné sjezdovky. Dopravu tu zajišťují kouzelné koberce a také čtyřsedačková lanovka. Středisko Aprica nabízí modré sjezdovky, vhodné pro méně zkušené lyžaře. K nejpopulárnějším sjezdovkám v Aprice se řadí Superpanoramica. Sjezdovka má na délku šest kilometrů a bezpochyby se bude líbit všem začátečníkům. Samozřejmě nemohou chybět ani těžší červené. Ti nejzkušenější lyžaři se pak mohou těšit na pár černých tratí. Tou nejznámější je v Aprice trať jménem Magnolta.

Lyžařský areál Aprica je dohromady přes 5 desítek km pečlivě připravených lyžařských terénů. Celou zimu si tady turisté užívají tratě s dostatkem sněhu a slunce.

Region Aprica znamená též spoustu příležitostí, jak využít čas dovolené po lyžování. Dobře se najíst je možno v jedné z řady restaurací, podávající jedinečnou italskou kuchyní. Kdo má po dni na svazích ještě dostatek sil, může zavítat například na přírodní kluziště. Navštívit se dá i sportovně - relaxační komplex se zastřešeným bazénem, saunami a wellness službami. Milovníci nočního života se mohou zastavit v bary či na diskotéce. To vše je ke všemu v Aprice za přijatelné ceny.

A proč je Aprica tolik oblíbená? Jde o příjemné zimní středisko, které je jako stvořené k prožití skvělé zimní dovolené. Nachází se v severní části Itálie, v oblasti Lombardie. Východně odtud se rozkládá sedlo Passo Tonale. A do St. Moritz ve Švýcarsku je to odsud asi 40 kilometrů.

Obec Aprica se řadí k nejznámějším zimním střediskům severní Itálie. Od Prahy je to do Apriky asi 760 kilometrů. Region je dobře připraven na všechny vyznavače zimních aktivit. Spousta slunečných dnů, kvalitní lyžování, vyhlášené aprés - ski a široké možnosti ne pouze aktivního odpočinku po dni lyžování. Toto vše se navíc dá dopřát si v Aprice za příznivé ceny.

Turisté, co se zajímají zimní lyžařskou dovolenou, se zajímají, na jakých sjezdovkách se v Aprice lyžuje, zda bývají dostatečně široké a jak je to s přípravou lyžařských tratí po lyžování. V Aprice je přes 50 km sjezdovek od mírných modrých přes sportovně ladné červené až po technicky náročné černé. Dokonce se tu dá provozovat freeride. Na pistách je neustále spousta prostoru a i začátečníci nebo rodiny s dětmi si tady v klidu skvěle zalyžují.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace