Dárky na Vánoce

17.11.2021

Stejně jako každý rok, i letos se Vánoce blíží závratným tempem. Týden po týdnu, den po dni jsme stále blíže těm nejhezčím svátkům z celého roku. Opravdu si ale jejich atmosféru dokážeme vychutnat? Opravu se umíme zastavit a prožít vánoční svátky tak, jak o tom mluvíme?

Dárky, dárky a dárky

K Vánocům neodmyslitelně patří obdarovávání svým rodinných příslušníků, blízkých či kamarádů. Ze symbolických dárků pro vykreslení úsměvu na tváři druhých se však mnohdy stala jakási povinnost. Povinnost něco koupit, abychom nepřišli s prázdnou. Druhou věci je pak fakt, že nevíme, co pořídit.

Žijeme v době, kdy všichni všechno, co potřebují, mají a slavnostní moment, kdy dostaneme něco, co jsme si dlouhé měsíce přáli, se již pomalu vytrácí. Naštěstí tu však máme děti, kteří nám tuto tradici ještě drží a ti opravdu čekají dlouhé měsíce na Ježíška, až jim přinese jimi oblíbenou hračku.

U dospělých jsme ale často svědky zcela zbytečných dárků, které nejen, že nejsou potřeba, ale nakonec jen zabírají místo na poličce/ve skříni.

Nevěcné dárky

Naštěstí onen poslední popsaný případ mohou velmi dobře vyřešit nevěcné dary. Tím je myšlena nějaká služba, zážitek, atrakce, jídlo a podobně. Zkrátka něco, co nezůstane ležet zabalené v komodě.

Dárek v podobě jídla je skvělý – pokud se samozřejmě trefíme do gusta obdarovaného. Jídlo se sní, nic z něj nezbyde a pochutnáme si na něm. Zkrátka vždy se zužitkuje.

Zážitek – večeře, skok padákem nebo třeba lístek do divadla. Je to něco, co si nedáme do skříně, ale co prožijeme, z čeho se budeme radovat a na co budeme vzpomínek. Opět je to něco, co se zužitkuje, nepřekáží a je navíc velmi originální.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace