Dovolená s malým dítětem

30.01.2023

Možná patříte mezi čerstvé rodiče, kteří v předstihu řeší, kam spolu se svou malou ratolestí vyrazí letos na dovolenou. Ačkoli se zdá, že dovolenkový čas je za dlouho dobu, určitě je lepší se nad tím zamyslet zavčas.

Půjde to?

Asi nebudeme daleko od pravdy, když si přiznáme, že každé malé dítě je jiné. A to nejen ve svých schopnostech, fyziologicky či vzhledem, ale zejména co se chování týče. Jsou malá dítka, která poslušně sedí v autě, koukají na míhající se krajinu, během chvilky usnou a probudí se až v cíli. Pak je tady též velká skupina malých chlapců a děvčat, která cestování nesnáší a dávají to dost silně najevo. No a bezpochyby veliká skupina je těch, které jsou někde mezi. Zkrátka, někdy je cestování pozitivní zážitek, jindy to prostě nepřijde zrovna vhod.

Univerzální způsob, jak docílit, aby se naši ratolesti cestování líbilo, asi neexistuje. Avšak dříve nebo později i ti nejzarytější odpůrci cestování zjistí, že je to nejen sranda, ale i dobrodružství, při kterém získají mnoho neocenitelných zážitků. Je to jen otázka času.  Právě z těchto důvodů je plánovaní prodloužených víkendů a dovolených velmi individuální záležitostí.

Vlakem, lodí metrem, tramvají?

Není podstatné, jak daleko se se svým dítkem vydáte. Nemusíte zrovna letět do Austrálie, abyste si celá rodina odnesli hezký společný zážitek. Máme totiž obrovskou výhodu, že žijeme v zemi s nádhernou krajinou, která nabízí řadu míst, kam se vydat. Ať už to budou hory, jezera, rybníky, lesy, nebo kulturní památky ve městech, hrady či zámky. Všude to zkrátka bude zážitek, který obohatí všední dny.

A pokud by i to bylo někomu málo nebo by chtěl zažít něco exotičtějšího, rakouské či slovenské velehory nejsou daleko. A moře? Zdatnější cestované to i do Chorvatska zvládnou.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace