Tonování autoskel

05.06.2023

Při tonování autoskel existuje několik možností, které se liší v použitém materiálu a intenzitě zatemnění. Zde je několik obecných možností:

Tonování skel pomocí fólie

Tato metoda zahrnuje aplikaci tenké fólie na sklo vozidla. Fólie je obvykle vyrobena z polyesteru nebo jiného materiálu a je k dispozici v různých stupních zatemnění. Tato metoda může pomoci snížit průchod slunečního světla až o 50-90 %, v závislosti na typu fólie. Může také poskytnout určitou míru soukromí a ochranu před UV zářením.

Tonování skel pomocí skelných tmelů

Tento postup zahrnuje aplikaci speciálních tmelů přímo na sklo, které mohou snížit průchod světla. Skelné tmely jsou k dispozici v různých barvách a stupních zatemnění a mohou poskytnout ochranu před slunečním zářením až o 60-70 %. Tato metoda je trvalejší než použití fólie, ale nelze ji tak snadno odstranit.

Výrobní tonování

Některé automobilové výrobce nabízejí možnost továrního tonování skel jako součást přizpůsobení vozidla. Tato skla jsou často zatemněna pomocí speciálních pigmentů nebo povlaků přímo během výrobního procesu. Tato metoda poskytuje trvalé zatemnění skel a je legální, pokud splňuje místní předpisy o zatemnění skel.

Je důležité si uvědomit, že před provedením jakéhokoli tonování skel vozidla byste měli zkontrolovat místní zákony a předpisy ohledně zatemňování skel. Pravidla se liší v různých zemích a státech, a tak je důležité dodržovat platné předpisy, aby nedošlo k porušení zákona a případným sankcím.

Nejnovější články

Oslava lásky: Trvalá podstata Dne svatého Valentýna

Každý rok 14. února lidé po celém světě oslavují lásku a náklonnost při Dni svatého Valentýna. Je to den plný romantických gest,...
19.02.2024

Architektura 21. století: Spojení inovace a udržitelnosti

21. století přineslo do světa architektury zcela nový pohled, spojující inovace, technologický pokrok a udržitelnost. Architekti se dnes...
01.02.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace