Kdy vyrazit na dovolenou na Kanárské ostrovy?

21.09.2023

Nejlepší doba na návštěvu Kanárských ostrovů závisí na vašich preferencích a tom, co od dovolené očekáváte. Kanárské ostrovy mají mírné klima po celý rok, což znamená, že můžete navštívit jakýkoli ostrov v průběhu roku. Nicméně, některé měsíce jsou vhodnější pro různé aktivity.

Pokud chcete vyhnout se silnému větru, který může foukat na některých ostrovech, můžete zvážit následující:

  • Lanzarote a Fuerteventura: Tyto dvě ostrovy (spolu s nejbližším ostrovem Graciosa) jsou nejvíce větrné v Kanárských ostrovech, zejména v letních měsících. Pokud hledáte ostrov s méně větrem, mohli byste se zaměřit na ostatní ostrovy.
  • Gran Canaria: Tento ostrov bývá obvykle méně větrný než Lanzarote a Fuerteventura. Ideální doba pro návštěvu je na podzim nebo na jaře, kdy je počasí příjemné a stále teplé.
  • Tenerife a La Palma: Tenerife bývá obvykle větrnější na jižním pobřeží a méně větrný na severu. La Palma je obvykle méně větrným ostrovem ve srovnání s Lanzarote a Fuerteventura.


Co se týče nejlepší doby pro návštěvu, zde je několik informací:

  • Jaro a podzim (březen a duben nebo září a říjen) jsou obvykle nejlepšími měsíci, pokud chcete mít příjemné počasí bez extrémního horka a velkého počtu turistů.
  • Letní měsíce (červenec a srpen) mohou být horké, a to zejména na ostrovech s nižšími nadmořskými výškami. Pokud máte rádi horké počasí a pláže, mohou být tyto měsíce pro vás vhodné.
  • Zima (prosinec a leden) je také příjemnou dobou pro návštěvu, s mírnými teplotami, i když v některých oblastech na vyšších nadmořských výškách může být chladněji.


Celkově platí, že Kanárské ostrovy jsou skvělým místem k návštěvě po celý rok, a můžete si vybrat dobu, která nejlépe vyhovuje vašim preferencím co se týče počasí a aktivity, které chcete provádět.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace