Spojené arabské emiráty

16.04.2013

Kdo touží strávit dovolenou v luxusu by se určitě měl zastavit u nabídky zájezdů do Arabských emirátů, které patří mezi nejvyspělejší a nejmodernější země. A též se dá říci, že díky přísným zákonům jsou i jednou z nejbezpečnějších zemí na světě. Arabské emiráty tvoří celkem sedm samostatných emirátů.

Nejznámějším je bezpochyby Dubaj. Jeho stejnojmenné město je rozděleno na dvě poloviny mořským zálivem Creek. Na každé straně města se můžete kochat pohledem na něco jiného. Moderní budovy ze skla na straně jedné oproti historickým starým mešitám na břehu druhém. V Dubaji láká návštěvníky obrovský hotel Bur al Arab. Je postaven do tvaru plachetnice a zaručuje luxus na té nejvyšší úrovni. Leží v části Dubaje zvané Jumeirah.

Dalším emirátem je Sharjah. Leží přímo uprostřed všech emirátů a je na třetím místě co do velikosti. Je zároveň kulturním centrem celé země a proto se zde při vstupu musí dodržovat určitá pravidla. Pokud se rozhodnete strávit dovolenou v Arabských emirátech, právě v Sarjahu mějte na paměti, že zde netolerují odhalená ramena ani nohy.

Abu Dhabi je největší ze všech Arabských emirátů. Nachází se v něm také třetí největší mešita na světě Sheikh Zayed Mosque. Abu Dhabi je především město luxusních hotelů, krásných zelených parků a mrakodrapů. Turisticky patří mezi nejnavštěvovanější.

Emirát Ras Al - Khaimah je asi nejkrásnějším a zároveň nejsevernějším emirátem. Zde vás upoutají krásná místa, jako je poloostrov Musandam. Na Musandamu jsou okem viditelní delfíni a velryby, jak se vynořují a skotačí v moři. V hlavním městě Ras Al - Khaimah stojí za zmínku muzeum a také byste si neměli nechat ujít ruiny paláce královny ze Sheby.

V emirátu Fujairah byste marně hledali poušť. Je to jediný emirát, který jí nemá, ale o to bohatší je, co se přírody týče. Toto místo si oblíbili zejména potápěči pro jeho mořské rezervace. Nejvyhledávanějším místem ve Fujairahu je Wadi al Wurayah, kde jsou úchvatné vodopády.

Ajman je nejmenším z emirátů. Zatím není tolik zasažen turismem, ale postupně se začíná měnit. Leží u Perského zálivu a turisty láká na své památky. V Ajmanu se nachází také největší loděnice na stavbu lodí Dhows.

Posledním z emirátů je Umm Al Quwain. Patří mezi nejchudší a nejméně obývané ze všech emirátů. Lidé se zde živý hlavně rybolovem a pěstováním datlí. Oproti ostatním emirátům zde nehledejte žádný luxus. Ze všech koutů na vás dýchne historie a znatelná relativní chudoba. Snad jen, pokud byste hledali pobavení i pro své děti, pak se vydejte do Dreamlandu. Je to největší vodní park v celých Arabských emirátech a leží právě zde.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace